perjantai 9. elokuuta 2013

Kesä- ja heinäkuu, vähän elokuutakin

Tässä kävi kuten viime kesänä. Eli blogia on taas sydänkesällä unohdettu päivittää, eilen kuitenkin siihen löytyi hyvä syy. Siitä lopumpana lisää.

Kalassakin on tietty käyty, nopea listaus, missä ja mitä. Lähinnä kuitenkin, että missä, saalista ei nimittäin ole kauheasti tullut.

Riekonkoski. Yksi kesäkuun alkupuolen yö tuli vietettyä Riekolla. Vettä oli liikaa tai uskallusta kahlata. Kalastus jäi aika suppeaksi, kuten saaliskin. Yksi tinselin perässä molauttanut taimen nähty ja pari isoa ahventa saaliiksi asti.

Havulampi. Pari keikkaa pojan kanssa sinne. Ekalla kertaa kiintiökalat ja toisella kertaa vain 2 kalaa, kun jälkikasvu ei jaksanut olla määräänsä kauemmin. Tuolla kuitenkin pinturi toimii, eli siitä mukava paikka.

Muuramenjoki. Pari kolme kertaa on tullut käytyä laihalla saaliilla, Ennen SM-karsintaa (en osallistunut ) sain lirkittyä kiintiökirret ja seuraavalla kerralla yhden, mutta hukkareissukin sinne on tullut tehtyä.

Palsankoski. Tuli yhden kirren reissu heitettyä sinne alkuviikosta, pari karkuutusta sen lisäksi.

Vaajavirta. Jokunen kalaton, tai ihan pieniä taimenia sisältänyt nopea pisto sinne. Tinseliin on taimenet osoittaneet mielenkiintoa, mutta eivät ole pysyneet kiinni. Ja sitten se syy tähän blogipäivitykseen. Eilen illalla 52-53 senttinen pulska luonnonkala pikkularvalla Paloniemen penkasta. Hienoin koskaan saamani kala. Vitosen vapa oli kokolailla mutkalla, kun uittelin kalan melkein kieltomerkiltä asti sinne niemenkärjen tyyneen, josta ystävällinen kalastajakollega sen minulle haavi. Olen miettinyt, että kuinka paljon v..uttaa vapauttaa tuollainen kala, mutta rehellisesti sanottuna ei yhtään, oli se niin hieno. Enemmän se olisi tympinyt tappaa. Vieläkin on fiilikset korkealla ko. kalan johdosta!

Havulammen pinturikirre

Palsankosken kirre

Vaajavirran luomutaimen pikakuvassa ennen vapauttamista
 

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Muuramenjoki kitsaalla päällä 2.6.2013

Muuramenjoelle varattiin luvat sunnuntaiaamun vuoroon. Kaikki oli pakattu valmiiksi ja sitten auton avainten löytäminen tuotti aamulla käsittämättömiä vaikeuksia. No melkein ajoissa ehdin paikalle.

Aloittelimme kalastusta suvannosta saamatta mitään. Alempaa sain uhden tärpin, mutta kala irtosi siinä vaiheessa, kun olin jo ihan varma, että saan sen ylös. Syykin selvisi, koukku oli oiennut niin paljon, ettei enäää pitänyt kalaa kiinni. Viimeinen koukkupussi, jonka ostan Motonetistä Eumer nimellä. Onneksi suurin osa perhoistani on Kamasanin tai Knapekin koukkuihin tehty.

Päivän edetessä joki kävi niin hiljaiseksi, että alkoi tuntua jo munat pataan reissulta. Kuitenkin melkein vuoron lopussa suvannosta tälläsi ihan asiallinen kirre kiinni. Sen sain oikein haaviinkin asti. Kala oli ihan täynnä mätiä. Kaveri karkuutti virtapaikasta yhden kirren ja käytti taimenen tumpin haavissa. Betonilaiturin mutkassa oli lisäksi pinnassa mellastava kala, jota ei kuitenkaan saanut pinturiin tarraamaan.

Alkukevään jälkeen ei oikein ole Muuramenjoki meitä suosinut. Mikä lie mättää. Vesikin on aika korkealla vielä.


Aamuhämärässä


Päivän ainoa

Vettä riittää

tiistai 28. toukokuuta 2013

Nieriää mä metsästän...

Blogikirjoituksista inspiroituneena piti lähteä käymään yhdellä purolla, jossa kuuleman mukaan on puronieriää. Sunnuntaina kävin ekan kerran ja tänään uudelleen. Onhan siellä nieriää. Yhden sain jallitettua ylös ja pari muuta näin. Helvetillinen pusikko, piikkilankoja, tuulen kaatamia puita. Vastapainoksi löytyy erittäin kauniita paikkoja. Pikku koskia, rauhallista virtaa jne.

26cm puronieriämaanantai 27. toukokuuta 2013

Havulammella 25.5.2013

Olin Eelin kanssa (7-vuotias poikani) sopinut, että lauantaina mennään kalaan, kun kerran äitikin on reissussa. Paikaksi valikoitui Havulampi, koska ajattelin siellä olevan suurin mahdollisuus siihen, että lapsikin saa kalan. Itse kalastin perhovehkeillä ja Eelillä oli oma virveli. Vielä jäi lapsi ilman kalaa. Pari tärppiä tuli kuitenkin. Itse sain kiintiökalat lammesta rassattua. Pienet leechit oli kova sana. Muutama karkuutus tuli itsellekin. Mukava päivä pojan kanssa kalassa.vähän tuo 30 euroa on olevinaan paljon luvasta. Ainakin silloin, jos jää kiintiö vajaaksi.

torstai 23. toukokuuta 2013

Kirreongella Raudanjärvellä 22.05.2013

Kesän eka reissu Raudanjärvelle. Tuuli aika kovasti ja pintomisia ei näkynyt juuri lainkaan. Aluksi uittelin boobyjä ilman tulosta. Vaihdonkin sitten upposiimasta intteriin ja leecheihin. Ensimmäisen tärpin karkuutin, se veti siimat johonkin suomättääseen ja karkasi. Seuraava kala tuli ylös. Sitten taas jokunen karkuutus, yksi katkoi komealla hypyllä siimat ja vei pari perhoa mukanaan. Lopulta sain toisen kalan ylös asti. Kerrankin kiintiökalat Raudanjärveltä, vaikka pieniä oli kirjavat lohet tällä kertaa.


lauantai 11. toukokuuta 2013

Liekkilammet 08.05.2013

Iltapäivästä Liekkilammille kunhan vain sai työpäivän tunnit täyteen. Tällä kertaa päätin lähteä veneellä. Soutelin suoraan takimmaliselle lammelle ja aloin kalastamaan lammen sillan puoleista puolikasta. Heitin ankkurin pohjaan ja aloin kalastaa. Ihmettelin, että vene lipuu tuulessa, vaikka ankkuri on pohjassa. Tietenkin solmu oli ollut huono ja nyt se ankkuri on siellä lammen pohjassa valmiiksi seuraavaa kertaa varten...

Oranssi booby, valkoisilla silmillä, siimaan ja kalastamaan. Eipä aikaakaan, kun oli ensimmäinen kala kiinni. Pieni ~40cm kirre, otin kalan ylös ja siivosin sen kylmälaukkuun. Heti seuraavalla heitolla tuli sitten karkuutus. Muutama heitto lisää ja taas kala kiinni. 45cm kirre tällä kertaa. Tälle kalalle myös suolistustoimenpiteet ja kylmäkassiin. Ajattelin myös kokeilla hieman pintaperhoa, mutta siihen ei kukaan halunnut puraista

Seuraavaksi siirryin pyöreälle lammelle, lähelle Liekkilän siltaa. Siitä boobyn kelpuutti 65 senttinen mörkö kirjolohi. Se oli jo astetta työläämpi haaviin saatava. Kyseinen kala sai kuvaamisen jälkeen mennä takaisin. Kiintiö oli kalastettu täyteen. Toki olisin sen 40 senttisen tilalle kelpuuttanut tuon 65 senttisen mielelläni, mutta päästäpä pieni kala pois, onkiaksesi kiintiöön isomman, varmasti jää ilman kalaa...

Rakensin myös kameralle kaularemmin ja kuvailin vähän videota reissulta. http://www.youtube.com/watch?v=o8D57JESP_8
 
65cm

perjantai 3. toukokuuta 2013

Lampikalassa liekkilammilla

Hiivatin aikainen herätys, jotta ehtisi iltapäivällä kalaan. Huominenkin kun tuhraantuu koirakisoissa, eli siis kalaan ei olisi asiaa. Päätin valita kohteeksi Liekkilammet, kun niistä on jo melkein kaikki jäät pois. Iltapäivästä ehdin lupien ostoon. Mainittakoon, että Nykäsen Matti poistui antiikkikahvilasta, kun minä lampsin sisään. Muutama heeitto ekalle lammelle ja totesin, että tässä tuulessa ei kannata siinä kohtaa heitellä. Menin takimmaisen lammen ihan takapäähän, pikku kiipeilyähän se kivijyrkänne vaati, jotta löytyi sulapaikkaa, johon heittää. Ei siinä montaa heittoa kulunut, kun pinkkiin boobyyn tälläsi 50cm taimen. Viimeinen pilkkikalasatsi lampiin oli taimenia. Kala autoon kylmään ja kahvitauko. Hiltusen Jyrki kertoi saaneensa tosi ison kirjon toisesta lammesta.
Taas samat kuviot, ekalta lammelta ei mitään, mutta taemman lammen päästä, lähemmästä tällä kertaa) oranssivalkoiseen boobyyn tälläsi kirjolohi. Ja tällä kertaa oikein porsas. Hetken uiteltuani sain sen haaviin. Kalalle oli kertynyt mittaa 62 senttiä ja se oli täynnä mätiä, veikkaan, että yli kolmen kilon kala. Enempää en sitten kalastanutkaan, vaan lähdin kotiin siivoamaan kalat.


viiskymppinen taimen


62cm porsas