lauantai 16. kesäkuuta 2012

Pinturointia Havulammella

Nyt on tällainen laatuaikaa miesväen kesken viikonloppu. Mietittiin Eelin kanssa, että mitähän tehtäisiin. Kalaanlähtö sai meiltä molemmilta äänen. Päätettiin uhrata 30 euroa lupamaksuun, tosin luvalla saa ottaa 5 kalaa, vaikka hintavahan tuo on. Varsinkaan kun viime kesänä paras reissu tuonne tuotti kolme kalaa. Kamat autoon ja menoksi.
Kovasti oli pinta-aktiivisuutta havaittavissa. Sidoin perukkeeseen boobyn ja alettiin heitellä. Eeli aloitti kalansaannin, lipassa pyristeli ahven, yhdessä tuumin päästettiin se takaisin uimaan. Ensimmäinen puoli tuntia boobyllä tuotti pari hentoa vetoa, mutta ei oikeita tärppejä. Pinta-aktiivisuuden jatkuessa vaihdoin siimaan pinkin foamimurkun. Ekalla heitolla kala iski, mutta ohi. Muutaman heiton päästä oli kala jo kiinni. Sain kalan ylös ja homma jatkui. Toisen kalan jälkeen pidettin Eelin kanssa mehu- ja kahvitauko. Takaisin kalaan ja pian oli kolme kalaa lisää kylmälaukussa. Parasta oli kuulla tahnapalloilla kalastavien vanhojen herrojen lammen yli kiirinyt kommenttti: "Tuohan saa kaloja paremmin kuin kukaan meistä". Eeli oli haavimiehenä neljälle kalalle, ihan hyvin kuusivuotiaalta.
Tämän päivän väri oli selkeästi pinkki. Ei ne perhot aina tarvitse niin hienoja olla. Persiinalusesta ja yhdestä häkilähöyhenestä väsätyt foamimurkut toi kaikki viisi kalaa kolmeen ja puoleen tuntiin. Kiva viikonlopun aloitus.

Eeli 6 vuotta, ja haavittu kala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti