lauantai 14. huhtikuuta 2012

Vettä ja karkuutuksia

Tänään oli taas vuorossa kalastusta Muuramenjoella, sääennuste lupaili räntää ja vettä, ei tullut kuin vettä... paljon. Suuntasin alasuvannolle ja totesin, että jäänreunalta kalastelut on nyt tämän kevään osalta kalastettu, meni kahluuhommiksi. Noin tunnin kalastamisen jälkeen tuli ensimmäinen tärppi. Ihan kuin olis pohjaan jäänyt, mutta kala se oli kuitenkin. Kylkeään tuo kirjolohi kävi näyttämässä ja karkuun.
Alasuvannon jälkeen pikkuhiljaa palokunnan suvannolle ja sieltä, suht keskeltä, tuli taas tärppi. Ihmettelin kalan outoa käytöstä siiman päässä, ilmeni että kyseessä oli, ihan aikuisten oikeasti, iso harjus, joka oli jäänyt selkäevästään koukkuun. Ei tullut haaviin asti sekään, kuva olis ollu kiva niin isosta harjuksesta. Vapauttaahan se olisi kuitenkin pitänyt, Muuramenjoellahan harjus on rauhoitettu. Hyvä niin, jos vaikka kanta elpyisi kalastuskuntoon. Ei se pahalta näytä jos seassa on tuon kokoista kalaa.
Alasuvannolta tuli vielä toinen kirjolohen tärppi, mutta missasin senkin. Ilmeisesti kala oli varovaisella otilla, kun en saanut niitä koukussa pysymään. Tämän kauden karkuutusprosentti on valtava, verrattuna viime kauteen.
Vesisade kasteli perusteellisesti ja luovutin kun kolmas pari kynsikkäitä oli likomärkä. Jokikin oli muuttunut vaaleanruskeaksi kuravedeksi, noinkohan siellä edes olisi kalat perhoja nähneet. Tunti jäi vielä käyttämättä luvasta. Viime reissun uintikeikkakaan ei kastellut yhtä paljon kuin tämänpäiväinen sade. No jokatapauksessa uusi Samsung Galaxy Xcover näytti kyntensä, eikä tykännyt huonoa läpimärässä taskussa säilyttämisestä.
Eli MP* ja paljon raitista ilmaa ja raikasta vettä oli taas reissun lopullinen tulos. Milloinkahan tuonne pääsee seuraavan kerran, kovasti viittasi vedennousu kevättulvan alkamiseen.

*MP = munat pataan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti